18.1.2013

Suolaista

Epäilyksistä huolimatta leivon myös paljon kaikenlaisia ihania suolaisia herkkuja.
Näitä lämpimäisiä meillä maistellaan monta kertaa viikossa - erityisen hyvältä ne maistuvat illalla luistelureissun jälkeen.



Sämpylät

0,5 l vettä
1 ps kuivahiivaa
1 dl ruisleseitä
3 dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
8 dl jauhoja (vehnäjauhoja, ruisjauhoja - mitä haluat)
0,5 dl rypsiöljyä

"Lisäaineet":
juustoraasteta, pestoa, pinaattia, oliiveja, yrttejä ... ihan mitä jääkaapinperältä löytyy ...

Lämmitä vesi. Sekoita siihen leseet, hiutaleet, osa jauhoista ja hiiva. Anna taikinan tekeytyä hetken aikaa (n.15 min). Lisä taikinaan suola, hunaja ja haluamasi "lisäaineet". Alusta taikinaan loput jauhot ja öljy.
Anna taikinan kohota hetki (n.15 min).
Leivo taikinasta sämpylöitä ja kohota niitä uunipellillä, peiton alla puolisen tuntia (tai sen luistelun ajan).
Voit voidella sämpylät vedellä ja ripotella pinnalle leseitä tai hiutaleita (ei ole pakollista).


Paista sämpylöitä 225 asteessa 12 min.
Syö lämpimänä voin ja yrttiteen kanssa.


Maukasta perjantaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...