19.2.2013

Ylikypsät

Minulla on tapana käyttää kaikki ruoka-aineet ihan viimeiseen pisaraan. Banaanit menevät nopeasti inhan ylikypsiksi - mutta ei hätää - silloin niistä saa leivottua tätä makoisaa herkkua ja helposti:


Banaanisuklaakakku

2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 rkl vaniljasokeria
1,5 dl sokeria
3 ylikypsää banaania
100 g sulaa voita
0,5 dl maitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Muussaa banaanit haarukalla soseeksi. Sekoita banaanisose kuiviin aineisiin. Lisää voisula ja maito. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina irtopohjarengasvuokaan (tai ihan tavalliseen). Paista kakkua 175 asteessa 45 minuuttia.

Tähän kakkuun voisi lisätä kourallisen rouhittua suklaata tai pähkinöitä (kuiviin aineisiin). Tulisi hampaille vähän vastusta ...

2 kommenttia:

  1. Vamrasti ylikypsät banaanit näin herkummassa muodossa :)
    Itse en tykkää yhtään jos banskussa on tummia pilkkuja. Täällä tehdään niistä yleensä banaani-suklaa-muffineja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu! Sokerin ja suklaan kanssa leivottuna kaikki maistuu ... ;o)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...