1.7.2013

Tästä loma voi alkaa

Nyt meillä alkoi siis ihan oikea loma ja eihän siitä(kään) ilman herkkuja selviä:


Marenkimansikkarakkauskakku

3 kananmunan valkuaista
1,75 dl sokeria
1,5 tl perunajauhoa
1,5 tl sitruunamehua

2,5 dl (1 prk) vaahtoutuvaa, laktoositonta mansikkakermaa

1 litra mansikoita

Vatkaa valkuaiset kevyesti vaahdoksi ja lisää puolet sokerista. Sekoita perunajauho lopun sokerin sekaan. Jatka vatkaamista ja lisää joukkoon sokeriperunajauhoseosta pikkuhiljaa. Lisää sitruunamehu vatkauksen loppuvaiheessa. Vatkaa kunnes marenki on paksua, napakkaa ja kiiltävää.
Piirrä tarjoiluvuoan avulla leivinpaperiin ympyrä (tai minkämuotinen astiasi sattuu olemaan).
Levitä marenki ympyrän sisälle ja nostele lastan ja veitsen avulla reunoja korkeammaksi. Voit halutessasi käyttää pursotinta apuna.
Paista marenkikakkupohjaa uunissa 130 asteessa puolitoista tuntia.
Vaahdota mansikkakerma. Kumoa vaahto jäähtyneen pohjan päälle just ennen tarjoilua (ettei marenki sitkisty). Pilko kasa mansikoita koko komeuden keskelle.


Tämä ihanuus on gluteeniton ja laktoositon, mutta silti ihana herkku!
Makua voi muutelle omien rakkauksien ja vuodenaikaherkkujen mukaan.


Niin ja kummitytöllä on tänään synttärit
- PALJON ONNEA hänelle!

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...