21.1.2015

Koekakku


Tulipas leivottua erityisen luotaantyöntävän värinen TUMMANVIHREÄ kakku ... Maku oli minusta ihan hyvä tai ainakin 7-. Nuoriso naureskeli, että 'Mensihän tää makkaran kanssa ...'. Nyt viisaampana lisäisin taikinaan kourallisen suklaarouhetta - sehän kun pelastaa kaiken!


Avocado-mustaherukkakakku

3 kypsää avocadoa
150 g voita
2,5 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
5 dl spelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 dl mustaherukkahyytelöä

Muussa pehmeät avocadot haarukalla. Vatkaa voi ja sokeria vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää avocadomössö ja sekoita. Lisää taikinaan vielä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää lopuksi mustaherukkahyytelö ja sekoita muutaman kerran, saa jäädä raitoja.
Kaada taikina jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista kakkua 175 asteessa tunnin verran.

 
 

2 kommenttia:

  1. Kokeilen! Tattarujauholla tai gluteenittomalla jauhoseoksella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihailtavaa rohkeutta! ;o) Muista suklaa!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...